X

تکنولوژی های مرتبط با بارکد

انبار گردانی مبتنی بر نرم افزار بارکدینگ آریا سیستم

انبار گردانی مبتنی بر نرم افزار بارکدینگ آریا سیستم

یکی از مهمترین قسمت واحدهای صنعتی، انبار محصولات می باشد. کنترل آمار ورودی و خروجی و همچنین داشتن آمار محصولات انبار شده یکی از دغدغه های مدیران واحدهای تولید می باشد. نرم افزارهای انبارداری توانسته اند تا قسمتی از این نگرانی را کاهش دهند ولی احتمال اشتباه بودن اطلاعات نرم افزارهای انبار موجود در بازار بسیار زیاد می تواند باشد

انبار گردانی مبتنی بر نرم افزار بارکدینگ آریا سیستم

 

یکی از مهمترین قسمت واحدهای صنعتی، انبار محصولات می باشد. کنترل آمار ورودی و خروجی و همچنین داشتن آمار محصولات انبار شده یکی از دغدغه های مدیران واحدهای تولید می باشد. نرم افزارهای انبارداری توانسته اند تا قسمتی از این نگرانی را کاهش دهند ولی احتمال اشتباه بودن اطلاعات نرم افزارهای انبار موجود در بازار بسیار زیاد می تواند باشد.

از دیگر نیازهای واحدهای صنعتی آن است که نمی دانند کدام محصول و در چه زمانی برای چه کسی ارسال شده است چون برخی از واحدهای صنعتی به علت خدمات پس از فروش گارانتی های محصولات خود و یا بیمه کردن محصولات و یا قرعه کشی جهت خریداران محصولات و یا علت های دیگر نیازمند این اطلاعات هستند.

باتوجه به لزوم استفاده از سریال کالا در انبارها جهت اطلاع از آمار دقیق كالاهای تولیدشده به تفكیك هر سریال كالا كه خود دارای شناسنامه ای مجزا از وزن، ابعاد، تاریخ تولید، اپراتور تولیدكننده، رنگ و ... می باشند شركت آریا سیستم اقدام به ارائه نرم افزار انبار محصول مبتنی بر باركد نموده است.

نرم افزار انبار محصول آریا سیستم مجهز به سیستم نرم افزار بارکدینگ می باشد که از طریق خود نرم افزار، قبل از آنکه محصول وارد انبار شود برای هر عدد محصول یک بارکد منحصر به فرد (شماره سریالی) تولید می کند که بر روی هر محصول چسبانده و در هر کدام از رسید انبار، حواله انبار، برگشتی به انبار ، در هر مرحله توسط دستگاه باركدخوان بارکدی که از هر محصول خوانده می شود اسناد ثبت می گردد. بنابراین در هر سند انبار، کلیه محصولات همراه با بارکد آنها و تعداد واقعی آنها مشخص و ثبت می شود.

 

مدیریت انبار مبتنی بر بارکد و RFID

هر ساله بسیاری از شرکت ها جهت کنترل موجودی کالاهای موجود در انبار، انبار گردانی را در راس برنامه های پایان سال خود قرار می دهند. تطابق موجودی کالای فیزیکی با موجودی کارت انبار و نیز انبار با حسابداری، امروزه بسیار وقت گیر و هزینه بر می باشد. تنظیم و اجرای طرح و مستقر کردن گروه شمارش گران ، چسباندن فرم های شمارش تمام کالا ها و یا حتی بصورت بخشی از انبار به صورت اتفاقی باز هم مغایرت هایی را در بر دارد. این امر باعث کاهش روحیه کارکنان اعم از مسئول انبار و انبار دار و همچنین موجب کاهش انگیزه آنان شده و میل و سعی و کوشش فراوانی را می طلبد.

حال امروز با توجه به رشد و توسعه تکنولوژی IT، سیستم هاي مبتنی بر شناسايي خودكار (بارکد و RFID) اطلاعات کالا را ذخیره و اشتباهات احتمالی را به صفر می رساند. ورود، خروج و کنترل موجودی کالا به روز بوده و مغایرت کالا را گزارش می نماید و هر گزارشی را درباره کالا ها ارائه خواهد داد. این نرم افزار امکان نصب و کار در چندین ایستگاه را خواهد داشت و چندین کاربر می توانند به صورت همزمان اقدام به عملیات انبار داری نمایند.

هدف از اجرای سیستم اتوماسیون انبارمبتنی بر بارکد و RFID

  • ارتقاء سیستم انبار گردانی و انبار داری از حالت سنتي به حالت اتوماتيك
  • ثبت ورود و خروج کلیه اقلام به صورت خودکار و بدون دخالت انسان
  • امکان گرفن موجودی کل انبار در هر لحظه
  • صرفه جویی در زمان و نیروی انسانی
  • تعدیل هزینه ها و بازگشت سریع و مناسب سرمایه
  • قابلیت ثبت حجم وسیعی از اطلاعات مرتبط
  • بهبود عملکرد با افزایش دقت و سرعت
  • امکان گزارش گیری در مورد تاریخ انقضای کالاها یا آخرین مهلت فروش آنها
  • کاهش زمان در جستجوی کالاها در انبار
  • افزایش سرعت در عملیات انبار گردانی 

 


پنج مزیت مهم  بارکد و RFID

  • سرعت

سرعت ورود اطلاعات توسط دستگاه هاي شناسايي خودكار 16 برابر سريعتر از ورود اطلاعات توسط يك تايپيست حرفه اي است.

  • دقت

خطاهاي احتمالي در هر يك از روش هاي ورود اطلاعات در واحد 4600000 كاراكتر است.

  • يكپارچگي داده ها و عدم و جود تكرار

هر محصول در سيستم هاي شناسايي خودكار توسط يك شناسه منحصر بفرد شناسايي مي شود ، بنابر اين در هر جايي كه شناسه قرائت شود تنها مشخصات همان محصول قابل دسترسي مي باشد. به اين معنا كه محصول ثبت شده به هيچ عنوان مفقود نخواهد شد.

  • سهولت در پياده سازي

كاربران سيستم مي توانند طريقه كار كردن با تجهيزات را در كمتر از 15 دقيقه فرا بگيرند. بعلت استفاده از رابط هاي گرافيكي مناسب در نرم افزار آریا سیستم و استانداردهاي موجود بر روي سخت افزار كار كردن با سيستم ذكر شده بسيار ساده مي باشد. به دليل انجام اتوماتيك بيشتر فرآيندها، كاربران اين سيستم ها درگير پيچيدگي هاي فرآيند نمي شوند .

  • اثربخشي هزينه ها

سيستم هاي شناسايي خودكار نشان داده اند كه هزينه پرداخت شده را در مدت كمتر از 6 الي 8 ماه بازمي گردانند و نيز بالاترين سطح اطمينان را در مقايسه با محدوده وسيعي از برنامه هاي جمع آوري اطلاعات فراهم مي سازند. سيستم مبتني بر شناسايي خودكار آریا سیستم نه تنها به خاطر صرفه جويي در زمان ارزشمند هستند، بلكه با جلوگيري از خطاهاي اجرايي در سيستم در كاهش هزينه ضايعات و اشتباهات به ميزان زيادي موثر هستند.

اطلاعات مهمترين دارايي هاي هر شركتي هستند. چنانچه شما براي خريد هاي خود نياز جدي به مديريت اطلاعات داريد. اطلاعات اشتباه در زنجيره تامين شما و يا درسيستم هاي عملياتي مي تواند سازمان را به يك محدوده ريسكي غير قابل قبول نزديك نمايد، مانند متحمل شدن زيان يا هزينه هاي عملياتي بسيار بالا، بنابراين شما مي بايست از ميزان دقت و در دسترس بودن اطلاعات خود اطمينان حاصل نماييد .

روال انجام عملیات در سیستم انبار مبتنی بر بارکد و RFID

  • كدينگ

كدينگ نرم افزار به طور اتوماتيك از نرم افزار آریا سیستم خوانده مي شود و در سيستم درج مي شود. ليست كالاها، ليست انبارها، ليست واحدهاي كالا، ليست اشخاص تجاري و ... همه به صورت اتوماتيك درج مي شوند. همچنين بعد از درج اوليه در صورت تغيير كدينگ در نرم افزار آریا سیستم كدينگ سيستم باركد نيز امكان به روز شدن بر اساس تغييرات آریا سيستم را دارا مي باشد .

  • ورود كالا به انبار

براي ورود كالا به انبار دو راه حل متفاوت وجود دارد.

در روش اول انباردار خود براي تمامي كالاها سريال توليد مي كند و سريال توليد شده را بر روي هر كالا مي چسباند. در اين حالت طريقه ايجاد سريال بر اساس سليقه مديريت مجموعه مي باشد. سريال توليد شده براي هر كالا منحصر به فرد بوده و براي هر سريال در سيستم كليه اطلاعات كالا ذخيره مي شود.

در روش دوم به جاي توليد سريال، از سريال هاي آماده شركت سازنده استفاده مي شود. براي استفاده از اين روش يك مشكل وجود دارد و آن مشكل اين است كه سريال هاي شركت سازنده هيچ ارتباطي با كد كالاي تعريف شده در آریا سیستم ندارد. راه حل اين مشكل به شرح زير مي باشد. 

ابتدا شناسه هاي زيادي حاوي كد كالاهاي تعريف شده درنرم افزار را چاپ کرده و در اختيار انباردار قرار داده مي شود. در هر عمل ورود انباردار كد كالاي هر كالا را بر روي آن مي چسباند. سپس شناسه جديد را به همراه شناسه خود كالا اسكن مي كند.

روش اول به علت اينكه بايد هر بسته باز شود و بر روي تك تك گوشي ها باركد جديد چسبانده شود تقريبا غير عملي است، چون زمان زيادي از اپراتور هاي انبار به هدر مي رود، اما در روش دوم چون لازم نيست هر جعبه باز شود و فقط يك باركد كالا بر روي هر بسته چسبانده مي شود بهترين روش براي پياده سازي سيستم باركد مي باشد.

خروج كالا از انبار

براي خروج كالا از انبار بايد برچسب هر كالا و يا گوشي به وسيله رايانه جيبي PDA اسكن شود، سپس كليه مراحل ثبت و لينك آن به نرم افزار آریا سیستم مانند سند ورودي انجام مي شود.

انبارگرداني

هر لحظه كه نياز به گرفتن مغايرت انبار باشد انبار دار با دستگاه پرتابل تمام كالاهاي موجود در انبار را در چند مرحله اسكن نموده و به كامپيوتر منتقل مي كند. پس از اين مرحله نرم افزار اين امكان را خواهد داشت تا سريال هايي را كه در موجودي سيستم وجود دارد ولي بطور فيزيكي توسط اپراتور در انبار قرائت نشده را با جزئيات كامل گزارش نمايد، همچنين سريال هايي را كه در موجودي سيستم وجود ندارند ولي بطور فيزيكي توسط اپراتور انبار قرائت شده اند نيز گزارش خواهند شد. پس از گرفتن گزارش مغايرت اين امكان وجود دارد كه هر كدام از سريال هاي موجود در مغايرت را به تنهايي رديابي نمود.

تفاوت استفاده از بارکد و RFID در سیستم انبار

تفاوت اصلي اين دو تكنولوژي در زمان صرف شده براي انبار گرداني مي باشد. در هنگام اموال گرداني به وسيله تكنولوژي باركد بايد تك تك اموال به وسيله ليزر دستگاه اسكن شود و نور ليزر حتما بايد بر روي ليبل تابانده نيازي به تك تك خواندن اموال و همچنين پيدا كردن ليبل اموال نمي باشد ولي با استفاده ار تكنولوژي RFID چون تشخيص كالا بر اساس امواج راديويي و به صورت چندتايي صورت مي گيرد، بعلت وجود رابط هاي نرم افزاري و سخت افزاري هزينه سيستم باركد، كمتر از ساير روش هاي ورود اطلاعات مي باشد. هزينه برچسب هاي باركد بسيار ناچيز است و نيز قابل خواندن بوسيله صدها دستگاه باركد خوان موجود مي باشد.

حداقل نيازهاي راه اندازي سيستم انبار مبتنی بر RFID

حداقل نيازهاي راه اندازي براي اين سيستم يك كامپيوتر با سيستم عامل ويندوز XP يا SEVEN، يك دستگاه چاپگر باركد و يك دستگاه قرائتگر RFID ثابت يا سيار است كه در زير خلاصه اي از كاربردهاي هر يك ارائه شده است.

چاپگر برچسب

در زماني كه كالا مي بايست وارد انبار شود بايد يك برچسب چاپ شود كه توسط چاپگرهاي مخصوص اين عمل انجام مي شود.

قرائتگر RFID سيار

براي كد كردن تگ هاي RFID و همچنين انبارگرداني مكانيزه به اين دستگاه نياز مي باشد دستگاه مجهز به قرائتگرRFID مجهز به باركدخوان GSM ،GPRS ، WiFi ، Bluetooth ، نیز می باشد.

تگ های RFID

برچسب هاي مخصوصي مي باشند كه مجهز به يك آنتن بسيار كوچك و يك تراشه جهت ذخيره سازي عدد مي باشند، اين برچسب ها به نسبت برچسب هاي باركدي ساده گران تر مي باشند اين برچسب ها تا فاصله ي چهارمتري توسط قرائتگر RFID سيار قابل خوانده شدن مي باشند.

قرائتگر RFID ثابت

در صورتي كه كالاها از خط واحدي به انبار وارد و يا خارج مي شوند و اگرحجم كالاهاي موجود در انبار زياد مي باشد مي توان از قرائتگر ثابت استفاده نمود. اين قرائتگر بسيار قوي بوده و تا فاصله 15متري قابليت خواندن تگ هاي RFID را دارد، در صورت نصب اين قرائتگر در ورودي انبار، خروج كالا به صورت اتوماتيك آلارم داده مي شود و فرم ثبت خروج كالا در نرم افزار آریا سیستم فعال مي شود و از اپراتور مي خواهد خروج كالا را كنترل و در صورت مجاز بودن، آن را تاييد نمايد. پس از تاييد اپراتور سند خروج به صورت اتوماتيك صادر مي شود. اين امكان به صورت اختياري مي باشد و عدم وجود آن نقصي در انجام فرآيندها ايجاد نمي كند.

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.

نظرات شما

علی تقوی
علی تقوی دوشنبه, 02 تیر,1393 15:16
با سلام و خسته نباشین خدمت شما
بسیار مقاله جامع و کاملی بود
لطفآ در مورد معایب و اشکالاتی که ممکن است در این روش ها بوجود بیاد هم توضیح بدین
با تشکر
علی از تهران
صالحی
صالحی یکشنبه, 08 تیر,1393 14:52
بسیار مطلب پر کاربردی و خوبی بود
با تشکر از شما
محمد علی
محمد علی شنبه, 03 آبان,1393 12:53
این نوع از انبار گردانی در چه شرکت هایی اجرا شده؟
samadi
samadi ﺳﻪشنبه, 05 خرداد,1394 15:54
مقاله جالبی بود ممنون

سامانه سام سیروان

فروش: 43489149 | پشتیبانی: 43489148